30-11-10

Bezoek mogelijk aan de Vredesfabriek

Van maandag 22 november tot en met woensdag 1 december 2010 loopt de interactieve tentoonstelling de ‘Vredesfabriek’ voor kinderen en (jong) volwassenen in de polyvalente zaal van de bibliotheek. In de ‘Vredesfabriek’ wordt het verband gelegd tussen oorlog en vrede, tussen verleden en heden. Maar gaandeweg komen de bezoekers er achter dat de tentoonstelling eigenlijk over hen zelf gaat, over eigen normen, houding en gedrag. Met apparaten als de tolerantiemeter, de zondebokmolen of de oorlogsdemper wordt er gegraven in de eigen leefwereld.


Indien er Zemstenaars interesse zouden hebben om de tentoonstelling te bezoeken, is het mogelijk om aan te sluiten bij de bezoeken van de Zemstse basisscholen. Op onderstaand schema staan de bezoeken van de scholen vermeld. U kunt hiervoor contact opnemen bij de ambtenaar Ontwikkelingssamenwerking. (Tel. 015 / 61 88 99 of via
ontwikkelingssamenwerking@zemst.be
).
 

30/nov

9.00 uur

 

13.30 uur

1/dec

9.00 uur

10.30 uur

 

 


Op dinsdag 30 november organiseert AZIZ een gespreksavond over 'vooroordelen, identiteit, interculturaliteit' in aansluiting op de gemeentelijke tentoonstelling de ‘Vredesfabriek’. De gespreksavond van AZIZ is bedoeld voor volwassenen. Spreker is Bleri Lleshi en is bekend van het boek 'Identiteit en interculturaliteit' (in de bibliotheek uit te lenen).

 

De gespreksavond begint om 19u30 met een bezoek aan de tentoonstelling in de bibliotheek en om 20u00 neemt de gespreksavond een aanvang in de lokalen van De Semse, tegenover de bibliotheek gelegen.

09:49 |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.